2010. április 20., kedd

eFeN helyzetjelentés (part 1) - Kiscsillag

Április 19-én kezdetét vette az eFeN, vagyis az Egri Főiskolai Napok. A "nyitó" együttes a Kispál és a Borz tagokból alakult Kiscsillag volt.

(forrás: eFeN galéria)

Az Eszterházy Károly Gyakorlóiskola udvarán felállított sátorba lépve nem tudtam eldönteni, hogy a tér nagy, vagy az ember kevés, mindenesetre nem kellett egymást taposni, ha az ember pár méterre akart állni a színpadtól. Ezt említhetném pozitívumként is, viszont ezzel együtt tény, hogy aránylag kevesen ismerik itt "új Kossuth-díjasunk", Lovasi András együttesét. (Ahogy valószínűleg a többi alternatív rockot játszó magyar együttesre sem várható nagyobb érdeklődés... esetleg szerdán a Quimby-re.)

 (forrás: eFeN galéria)

Az együttes a beállítások után a Jó napot című (pörgősebb) számmal kezdte, ami szerintem telitalálat volt, rögtön megadta a hiperaktívan ugrálós koncerthangulatot. Hogy milyen sorrendben következtek ezután a számok, arra persze már nem emlékszem, de játszották az Állnak a férfiak, az Igazságos, a Szomszéd, a Russian in the school, az Örökre, A Pénz Miatt, a Fishing On Orfű, a Nehézbörtönsúlyzó, a MOL-Kútnál, a Feketemosó, a Country, a Hú De Sötét, az Itt valahol, a Jávor Pál, a Kockacukor, a Teremőr, a Ha Én Lennék, és a Légyszíves című számokat, ráadásul egy nem is olyan régi dalt, a Bánatot is eljátszották (Lovasi kottából, amiért elnézést is kért, de hát nehéz az élet...). Miután a zenekar elhagyta a színpadot természetesen visszatapsoltuk őket, ami nem talált süket fülekre, újra a színpadon voltak és eljátszották a Menetszél és a Van-e Szándék című számokat. Ezután már tapsolhattunk, visszázhattunk, egyértelmű volt, hogy vége a koncertnek. (Pedig a Fecskést igazán eljátszhatták volna még...)

(forrás: eFeN galéria)
A képen középtájon, kicsit balra látszik vöröses hajacskám

Mindent összevetve a koncert színvonalára nem lehetett panasz, minden ment ahogy kellett. Kíváncsi vagyok, hogy tudja-e ezt a szintet tartani a ma következő 30Y (ami szintén nagy kedvencem, viszont azon a koncertjükön, amin én voltam, volt néhány elenyésző kivetnivaló dolog).

És hogy ne csak az eFeN honlapjáról lopott gyönyörű és igényes képeket tegyek közzé, íme egy kevésbé jó minőségű (=szar), telefonnal készített kép:

(saját)

Holnap a 30Y koncert beszámolójával jelentkezem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése